38 diputados del Parlament catalán instan a la desobediencia en el caso de Salt

38 diputados del Parlament de Cataluña instan a la Consejería de Interior a desobedecer la orden de desalojo del Bloque Salt

català / solicitud entregada para descarga

Diputados del PSC, ERC, ICV-EUiA y las CUP firman la solicitud al Conseller Espadaler para quedesobedezca la orden judicial, y no participe en la vulneración flagrante del derecho a la vivienda. El texo pide la “L’aturada del desnonament del Bloc de Salt previst pel proper dia 16 d’octubre i la negativa del cos dels Mossos d’Esquadra a participar de l’ordre judicial” (“paralización del desalojo del Bloc Salt, previsto para el próximo día 16 de octubre y la negativa del cuerpo de los Mossos d’Esquadra a participar de la orden judicial.“)

La petición pone de relieve “el degoteig de famílies sense llar i per tant, famílies sense un dels drets fonamentals per cobrir, ha fet que, d’un temps ençà, la ocupació de vivendes buides hagi esdevingut una necessitat i la única possibilitat existent a qui ja ha esgotat les restants.” (“el goteo de familias sin hogar, familias que no cuentan con la garantía de un derecho fundamental, ha provocado que, de un tiempo hasta ahora, la ocupación de viviendas vacías se haya convertido en una necesidad y la única posibilidad existente para quien ya ha agotado todas las vías [para acceder a una vivienda]”). Esta realidad hace que sea una obligación de las administraciones democrácticas desobedecer una orden judicial como esta hasta que hayan cambiado unas leyes obviamente injustas.

La solicitud, realizada a petición de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca, ha sido tramitada esta mañana y firmada por los diputados Joan Herrera, Dolors Camats, Joan Mena, Jaume Bosch, David, Companyon, Hortensia Grau, Laura Massana, Salvador Milà, Marta Ribas, Josep Vendrell, Lorena Vicioso, Marc Vidal, Sam Vilà de ICV-EUiA; David Fernández, Quim Arrufat, Isabel Vallet, de las CUP; Oriol Junqueras, Marta Rovira, J. Lluis Salvadó, Rosa Amorós, Oriol Amorós, Josep Andreu, Pere Aragonés, Pere Bosch, Gemma Calvet, Josep Cosconera, Albert Dones, Dionés Guiteras, Agnés Russiñol, Sergi Sabrià, Mac Sanglas, Anna Simó, Jordi Solé, Roger Torrent, Teresa Vallverdú, Alba Bergés, Marta Vilalta, de ERC; i Juli Fernández, del PSC.

Es la primera vez, con Convergència i Unió en el gobierno, que un número tan amplio de diputados firma una petición de desobediencia, desobediencia a la que se apela para evitar la vulneración de un derecho fundamental. El edificio del Bloc Salt es propiedad de la SAREB (Banco Malo) y la orden de desalojo ha sido firmada por la Audiencia Provincial de Girona por el cercano 16 de octubre. La PAH está a la espera de una respuesta por escrito del Conseller Espadaler. La solicitud ya fue explicitada la semana pasada en el Debate de Política General por el diputado David Fernández (video).

Ayer, la PAH ocupó la oficina de la Consejería de Vivienda y le arrancó a Carles Sala, secretario General, el compromiso de negociar con la SAREB; convocar una reunión en la que participen SAREB, la PAH y la Generalitat, y realojar a las familias en caso de que el desalojo se produzca.

No obstante, desde la PAH, así como en la solicitud entrega a la Consejería de Interior se insiste en que el caso del Bloque Salt “se convierte en icono de la paradoja del sistema actual: Entidades financieras rescatadas con dinero público acumulan un importante parque de viviendas que restan cerradas y carentes de uso“. Y es por eso que hay que parar su desalojo.
Durante la ocupación de la oficina se hizo pública la participación de 100 bomberos el día 16 en la resistencia al desalojo al Bloc Salt
La PAH asegura que continuará practicando la desobediencia civil para autotular los derechos fundamentales de las personas, y considera necesario que las administraciones públicas hagan el mismo en casos como el del Bloque Salt.

solicitud en formato editable

IMG_1092
català

38 diputats del Parlament de Catalunya insten a la Conselleria d’Interior a desobeir l’ordre de desallotjament del Bloc Salt

Diputats d’Esquerra Republicana, el PSC, la CUP i ICV-EUiA CUP demanen al Conseller Espadaler “L’aturada del desnonament del Bloc de Salt previst pel proper dia 16 d’octubre i la negativa del cos dels Mossos d’Esquadra a participar de l’ordre judicial” per tal de no participar de la vulneració flagrant del dret a l’habitatge.

La petició posa de relleu “el degoteig de famílies sense llar i per tant, famílies sense un dels drets fonamentals per cobrir, ha fet que, d’un temps ençà, la ocupació de vivendes buides hagi esdevingut una necessitat i la única possibilitat existent a qui ja ha esgotat les restants.” Aquesta realitat converteix en una obligació dels governs democràtics desobeir una ordre judicial com aquesta fins que no s’hagin canviat les lleis actuals, òbviament injustes.

La sol·licitud, feta a petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, ha estat tramitada aquest matí i ha estat signada pels diputats Joan Herrera, Dolors Camats, Joan Mena, Jaume Bosch, David, Companyon, Hortensia Grau, Laura Massana, Salvador Milà, Marta Ribas, Josep Vendrell, Lorena Vicioso, Marc Vidal, Sam Vilà d’ICV-EUiA; David Fernández, Quim Arrufat, Isabel Vallet, de les CUP; Oriol Junqueras, Marta Rovira, J. Lluis Salvadó, Rosa Amorós, Oriol Amorós, Josep Andreu, Pere Aragonés, Pere Bosch, Gemma Calvet, Josep Cosconera, Albert Dones, Dionés Guiteras, Agnés Russiñol, Sergi Sabrià, Mac Sanglas, Anna Simó, Jordi Solé, Roger Torrent, Teresa Vallverdú, Alba Bergés, Marta Vilalta, d’ERC; i Juli Fernández, del PSC.

És la primera vegada amb Convergència i Unió al govern, que un nombre tan ampli de diputats signa una petició de desobediència feta per defensar un dret fonamental. L’edifici del Bloc Salt és propietat de la SAREB (Banc Dolent) i l’ordre de desallotjament ha estat signada per l’Audiència Provincial de Girona pel proper 16 d’octubre. La demanda ja va ser traslladada la setmana passada al Conseller en el debata de política general pel diputat David Fernández (video).

Ahir, la PAH va ocupar l’oficina de la Conselleria d’Habitatge i va arrancar-li a Carles Sala, secretari General, el compromís de negociar amb la SAREB, convocar una reunió amb la SAREB, la PAH i la Generalitat, i reallotjar a les famílies en cas que el desallotjament es produeixi. No obstant, des de la PAH, així com en la sol·licitud entrega a la Conselleria d’Interior s’insisteix en què el cas del Bloc Salt ” esdevé icona de la paradoxa del sistema actual: Entitats financeres rescatades amb diner públic acumulen un important parc de vivendes que resten tancades i orfes d’ús”. I és per això que cal aturar el seu desallotjament.
Durant l’ocupació de l’oficina també es va fer pública la participació de 100 bombers el dia 16 d’octubre en la resistència al desallotjament del Bloc Salt

La PAH assegura que continuarà practicant la desobediència civil per autotular els drets fonamentals de les persones, i considera necessari que les administracions públiques facin el mateix en casos com el del Bloc Salt.

acció a la conselleria habitatge

Esta entrada tiene 5 comentarios

 1. Rosa Maria

  Molt bona notícia la dels 38 diputats del Parlament de Catalunya! El Bloc de Salt NO SERA DESALLOTJAT…Si no es logrès – segur que si – aturar, vía negociació amb les autoritats responsables, les PAH´s properes a Barcelona ja hem començat a organitzar-nos per ser MOLTES DEFENSANT EL BLOC DE SALT, el dia assenyalat. SI ATUREM AQUEST, ELS ATUREM TOTS!!!
  JUNTES PODREM!!! Rosa Maria

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

 • Responsable: La PAH - Plataforma de Afectados por la Hipoteca.
 • Finalidad:  Moderar los comentarios.
 • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
 • Destinatarios y encargados de tratamiento: No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
 • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.